Een haand achter het gerdien giet over de tienjaorige HJ. Eigenlijk heet hij Hendrik Jan, mar iederiene nuumt hum HJ. HJ woont samen mit zien pap, net buten een Noorddrents dorp. Olde buurman Jan is een grote kammeraod van HJ. Net as Rudy, waor hij al mit speult vanof dat ze poppies waren.

 

HJ is een onderzukend ventie, in ieder geval in zien kop. Want wat is er an de haand mit het huus van buurman Abbing, dat zo lange leeg stund. Hij meende toch dat hij daor steeds wat zag? Of verbeeldde hij hum dat nou? En is het waor wat de meiden op schoele zeden over Rudy? En waorumme wet hij niks over zien moeder? Iederiene wet toch waor zien mam is, waorumme wil gieniene der wat over zeggen? Aj tien jaor bint, bi’j gien klein kiend meer, dan wi’j gewoon ok weten wat de aandern weet.. En dus giet HJ op onderzuuk, veurzichtig en een beetie benauwd. Mar ok dapper en hoopvol. En hij komp daorbij natuurlijk van alles tegen.
Het boek is eschreven in makkelijk leesbaar Drents. Leny Hamminga schref helder, in korte zinnen en mit herkenbare umschrievings. Een Haand achter het gerdien is een boek veur kiender in de middengroepen van de basisschoele, waorin het niet allent giet um de belevenissen, mar ok um wat er in het heufd van hoofdrolspeuler Hendrik Jan gebeurt.

Ok meinsen en kiender die gien ervaring hebt in het lezen van Drentse boeken kunt dit verhaal zeker goed oppakken. Umdat het bestiet uut allemaole korte aparte verhaalties die samen de deurgaonde lijn vormt, is het heel geschikt um in delen te lezen/ of veur te lezen
Informatie:
ISBN
: 978 90 6509 322 6
Auteur
: Leny Hamminga
Kaft
: Paperback
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 9,95
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 3,50